Вдосконалення фінансового забезпечення інноваційного розвитку банківської установи - Гнатковський, Сергій Петрович; Hnatkovskyi, Serhii (ЦНТУ, 2024)
Метою написання кваліфікаційної роботи виступає визначення макроекономічних факторів, які перешкоджають адекватному адаптуванню банківської системи в національному масштабі економіки для досягнення встановленої мети в регіональній перспективі, включаючи прямі інвестиції в економіку, експорт та імпорт, а також загальну тенденцію банківських операцій за останні роки. У дослідженні поставлені такі основні завдання, які необхідно вирішити: розкрити концептуальні аспекти вивчення фінансового забезпечення інноваційного розвитку регіонального банківського сектору економіки; визначити формування фінансового забезпечення інноваційного розвитку банківського сектору України; вивчити міжнародний досвід фінансування інноваційного розвитку банківських установ; здійснити аналіз стану та особливостей фінансового забезпечення досліджуваної банківської установи та передумов інвестування в інноваційний розвиток; запропонувати шляхи удосконалення фінансового забезпечення інноваційного розвитку регіонального банківського сектору економіки; запропонувати концепцію вдосконалення фінансового забезпечення інноваційного розвитку банківського сектору Кіровоградської області. The purpose of writing the qualification work is to determine the macroeconomic factors that prevent the adequate adaptation of the banking system on a national scale of the economy to achieve the set goal in a regional perspective, including direct investment in the economy, exports and imports, as well as the general trend of banking operations in recent years. The study sets the following main tasks that need to be solved: to reveal the conceptual aspects of studying the financial support of the innovative development of the regional banking sector of the economy; to determine the formation of the financial support of the innovative development of the banking sector of Ukraine; to study the international experience of financing the innovative development of banking institutions; to analyze the state and features of the financial support of the studied banking institution and the prerequisites for investing in innovative development; to suggest ways to improve the financial support of the innovative development of the regional banking sector of the economy; to propose a concept for improving the financial support of the innovative development of the banking sector of the Kirovograd region.
Improvement of financial support of the innovative development of the banking establishment
Keywords: інновації; економічна безпека; конкурентоспроможність; innovation; economic security; competitiveness