Удосконалення кукурудзозбиральної приставки КМД-6 з обґрунтуванням параметрів різального апарата - Савченко, Ігор Олександрович; Savchenko, Ihor (ЦНТУ, 2023)
Метою роботи є підвищення ефективності роботи кукурудзозбиральної приставки КМД-6. В магістерській роботі запропоноване удосконалення різального апарату кукурудзозбиральної приставки КМД-6 та механізму приводу, що дозволить позбавитися зазначених недоліків, зменшивши енергоємність, а також виключити з конструкції приставки барабанний подрібнювач листостеблової маси разом з механізмом його приводу і вивантажувач січки з механізмом його управління. Отримана аналітична залежність ступеня подрібнення стебел від співвідношення кінематичних параметрів жатки для різної кількості ножів. Розроблено креслення оригінального дискового ножа і деталей конструкції. The purpose of the work is to increase the efficiency of the KMD-6 corn harvester. In the master's thesis, the improvement of the cutting device of the KMD-6 corn harvesting attachment and the drive mechanism is proposed, which will allow to get rid of the mentioned shortcomings by reducing the energy consumption, as well as to exclude from the design of the attachment the drum shredder of leaf stalk mass together with its drive mechanism and the chaff unloader with its control mechanism. The obtained analytical dependence of the degree of stalk crushing on the ratio of kinematic parameters of the harvester for different number of knives. Drawings of the original disc knife and design details were developed.
Improvement of KMD-6 corn harvester attachment with substantiation of the parameters of the cutting device
Keywords: збирання кукурудзи; стебло; кукурудзозбиральна приставка; різальний апарат; подрібнення; січка; harvesting corn; stem; corn harvester adapter; cutting device; grinding; chopping