Самозагострювання різальних елементів ґрунтообробних і землерийних машин в умовах зміцнення їх робочих поверхонь - Аулін, В. В.; Карпушин, С. О.; Тихий, А. А.; Aulin, V.; Karpushin, C.; Tikhiy, F. (ХНАДУ, 2012)
Розглянуто динаміку зміни напруженого стану і стану зношення різальних елементів робочих органів ґрунтообробних і землерийних машин за різних варіантів зміцнення. Виявлено вплив варіантів зміцнення на проявлення ефекту самозагострювання різальних елементів. The dynamics of stress state variation and wear for cutting elements of cultivating and earth-moving machine work tools has been considered in various reinforcement conditions. The effect of reinforcement conditions on self-sharpening of cutting elements has been ascertained.
Self-sharpening of cutting elements of cultivating and earth-moving machines in conditions of reinforcing their working surfaces
Keywords: різальні елементи; знос; зміцнення; робочі поверхні; робочий орган; самозагострювання; ґрунт; різальна крайка; cutting elements; wear; reinforcement; working surfaces; work tool; self-sharpening; soil; cutting edge