Роль Олімпійських ігор в житті сучасного суспільства - Тютюнник, Ю. Р.; Савченко, В. В. (КНТУ, 2014)
У статті розглянуто історичний розвиток Олімпійських ігор. Показано їх світове значення в об’єднанні різних краї нашої планети та розвитку сучасного суспільства. Постановка проблеми. У всі часи людство шукало відповіді на вічні запитання: за якими принципи жити, яких ідеалів прагнути. Універсальним явищем, котре поєднало філософські, політичні, соціальні складові, сфери гармонійного розвитку особистості, миру й взаєморозуміння, є олімпійський спорт. Історія засвідчила, що ідеали, покладені в основу олімпізму, привабливі для всіх поколінь. Тож поширення знань про олімпізм, пропаганда його цінностей, тобто олімпійська освіта, і сьогодні один з найдієвіших інструментів виховання. Ще засновник сучасних Олімпійських ігор П’єр де Кубертен наголошував на необхідності забезпечити достойне місце спорту в освітніх програмах різних країн.
Keywords: Олімпійські ігри; змагання; олімпійський рух; П’єр де Кубертен