Дослідження та програмна реалізація системи завантаження файлів з мережі за технологією торренту - Заєць, Артем Олександрович; Zaiets, Artem (ЦНТУ, 2023)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи завантаження файлів з мережі за технологією торренту. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи завантаження файлів з мережі за технологією торренту. Об’єктом дослідження є процес завантаження файлів з мережі за технологією торренту. Предметом дослідження є методи завантаження файлів з мережі за технологією торренту. Методи дослідження базуються на методах теорії побудови комп’ютерних мереж, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи завантаження файлів з мережі за технологією торренту. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ архітектури IBM PC з ОС Windows 10/11. Програму розроблено в середовищі Python. In this graduation thesis for the second (master's) level of higher education, software is developed, which is intended for the system of downloading files from the network using torrent technology. The goal of the development is the research and software implementation of a system for downloading files from the network using torrent technology. The object of the study is the process of downloading files from the network using torrent technology. The subject of the study is methods of downloading files from the network using torrent technology. The research methods are based on the methods of the theory of building computer networks, the methods of mathematical statistics, and the methods of software development. The result of the work is the software implementation of the system for downloading files from the network using torrent technology. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on PCs of IBM PC architecture with Windows 10/11 OS. The program was developed in the Python environment.
Research and software implementation of a system for downloading files from the network using torrent technology
Keywords: комп’ютерні науки; торрент; computer science; torrent