Організаційно - методичні основи самостійних занять фізичними вправами з елементами ППФП - Савченко, В. В.; Мотузенко, Т.Є. (ЦНТУ, 2025)
У методичних рекомендаціях розглянуто організаційно - методичні основи самостійних занять фізичними вправами з елементами професійно - прикладної фізичної підготовки (ППФП), що є важливою складовою формування фізичної культури особистості та професійної компетентності. Висвітлено принципи побудови індивідуального тренувального процесу, методи самоконтролю, дозування фізичних навантажень, а також підходи до формування мотивації та самодисципліни. Особливу увагу приділено адаптації ППФП до специфіки професійної діяльності, розвитку основних фізичних якостей і психофізичних характеристик, що сприяють підвищенню ефективності професійної підготовки. Подано алгоритм складання самостійних занять, який враховує рівень фізичної підготовленості, цілі тренувань та умови їх проведення. Матеріал рекомендовано для здобувачів, викладачів фізичного виховання тренерів та фахівців у сфері професійної підготовки.
Keywords: самостійні заняття; фізичні вправи; професійно - прикладна фізична підготовка; фізична культура; основи здорового способу життя; методика тренувань; самоконтроль; мотивація; професійна компетентність; індивідуальний тренувальний процес; адаптація навантаження