Механізація вирощування пшениці з модернізацією зернотукової сівалки - Бабіюк, Кирило Леонідович; Babiiuk, Kyrylo (ЦНТУ, 2025)
Робота присвячена підвищенню ефективності вирощування пшениці шляхом обґрунтування вибору високопродуктивного посівного агрегату та удосконаленню зернового висівного апарата. У роботі розроблено операційно-технологічну карту на сівбу пшениці запропонованим агрегатом, розраховано його основні технологічні параметри, які доводять переваги над базовим. Обґрунтовано основні конструкційні параметри робочих органів запропонованої сівалки та, зокрема, удосконаленого висівного апарату. У ілюстративній частині роботи представлено розроблену операційно-технологічну карту сівби пшениці та креслення, що висвітлюють суть удосконалення конструкції. The work is devoted to increasing the efficiency of wheat cultivation by substantiating the choice of a high-performance sowing unit and improving the grain sowing machine. The work has developed an operational-technological map for sowing wheat with the proposed unit, calculated its main technological parameters, which prove its advantages over the basic one. The main structural parameters of the working bodies of the proposed seeder and, in particular, the improved sowing machine have been substantiated. The illustrative part of the work presents the developed operational-technological map for sowing wheat and drawings that illustrate the essence of the design improvement.
Mechanization of wheat cultivation with modernization of the grain and fertilizer seeder
Keywords: операційно-технологічна карта; сівалка; пшениця; висівний апарат; operational-technological map; seeder; wheat; sowing machine