Цифровой пенетрометр s600, как инструмент для мониторинга плотности почвы - Деркач, А. Д.; Аулин, В. В.; Макаренко, Д. А.; Муранов, Е. С.; Гринькив, А. В.; Деркач, В. А.; Деркач, О. Д.; Аулін, В. В.; Макаренко, Д. О.; Муранов, Є. С.; Гриньків, А. В.; Деркач, В. О.; et al. (Rousse University, 2021)
Представлен анализ негативного воздействия колес трактора на почву. Показано, что сельскохозяйственная техника способствует деградации почвы по критерию плотности и этот показатель должен постоянно контролироваться. Представлены устройство и методы использования цифрового пенетрометра S 600, оснащенного программным обеспечением. В качестве примера решены две задачи, в которых рекомендуются рациональные меры для поддерживания оптимальной плотности почвы для выращивания сельскохозяйственных культур. Представлено аналіз негативного впливу коліс трактора на ґрунт. Показано, що сільськогосподарська техніка сприяє деградації ґрунту за критерієм щільності і цей показник необхідно постійно контролювати. Представлено пристрій та методи використання цифрового пенетрометра S 600, оснащеного програмним забезпеченням. Як приклад, вирішено дві задачі, в яких рекомендовані раціональні заходи для підтримки оптимальної щільності ґрунту для вирощування сільськогосподарських культур. The analysis of the negative impact of tractor wheels on the soil is presented. It is shown that agricultural machinery contributes to soil degradation according to the density criterion and this indicator must be constantly monitored. The device and methods of using the S 600 digital penetrometer equipped with software are presented. As an example, two problems have been solved, in which rational measures are recommended to maintain an optimal soil density for growing crops.
Цифровий пенетрометр s600 як інструмент для контролю ущільнення ґрунту
Digital penetrometer s600 as a tool for monitoring soil compaction
Keywords: пенетрометр; твердость почвы; давление; эрозия; технология; пенетрометр; твердість ґрунту; тиск; ерозія; технологія; penetrometer; soil hardness; pressure; erosion; technology