Дослідження та програмна реалізація системи проектування та побудови топології мереж у центрах обробки даних та дата-центрах - Бондаренко, Дмитро Сергійович; Bondarenko, Dmytro (ЦНТУ, 2024)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи проектування та побудови топології мереж у центрах обробки даних та дата-центрах. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи проектування та побудови топології мереж у центрах обробки даних та дата-центрах. Об’єктом дослідження є процес проектування та побудови топології мереж у центрах обробки даних та дата-центрах. Предметом дослідження є методи проектування та побудови топології мереж у центрах обробки даних та дата-центрах. Методи дослідження базуються на методах побудови топології комп’ютерних мереж, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи проектування та побудови топології мереж у центрах обробки даних та дата-центрах. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ з ОС Windows 10/11. Програму розроблено в середовищі Python. In this graduation thesis for the second (master's) level of higher education, software was developed, which is intended for the system of designing and building network topology in data processing centers and data centers. The goal of the development is the research and software implementation of the network topology design and construction system in data processing centers and data centers. The object of the study is the process of designing and constructing network topology in data processing centers and data centers. The subject of research is methods of designing and constructing network topology in data processing centers and data centers. The research methods are based on methods of building the topology of computer networks, methods of mathematical statistics, and methods of software development. The result of the work is the software implementation of the network topology design and construction system in data processing centers and data centers. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on a PC with Windows 10/11 OS. The program was developed in the Python environment.
Research and software implementation of the network topology design and construction system in data processing centers and data centers
Keywords: комп’ютерна інженерія; топологія мереж; центр обробки даних; дата-центр; computer engineering; network topology; data processing center; data center