Механізація вирощування ярого ячменю з удосконаленням грунтообробного агрегату - Поночовний, Андрій Ігорович; Ponochovnyi, Andrii (ЦНТУ, 2025)
У роботі розглянуто шляхи вдосконалення механізації технологічного процесу вирощування ярого ячменю. Проведено аналіз традиційної технології, на основі якого з метою зниження собівартості та підвищення рентабельності вирощування запропоновано замінити кілька операцій єдиною технологічною операцією: весняним обробітком ґрунту із застосуванням комбінованого ґрунтообробного агрегату, який за один прохід виконує підготовку ґрунту та одночасний суцільний посів ярого ячменю. The paper considers ways to improve the mechanization of the technological process of growing spring barley. An analysis of traditional technology was conducted, based on which, in order to reduce the cost and increase the profitability of growing, it was proposed to replace several operations with a single technological operation: spring tillage using a combined tillage unit, which in one pass performs soil preparation and simultaneous continuous sowing of spring barley.
Spring barley cultivation mechanization with improvement of the tillage unit
Keywords: ярий ячмінь; посів; ґрунтообробний агрегат; spring barley; sowing; tillage unit