Тваринництво. Лабораторні роботи - Матвєєв, К. Д.; Осипов, І. М.; Лузан, П. Г. (КДТУ, 2002)
В методичних вказівках розглядаються наступні питання: 1. Виробничо-технічна характеристика ферм і комплексів, види тваринницьких будівель та їх функціональні зони; 2. Зоогігієнічний контроль мікроклімату в тваринницьких приміщеннях; 3. Корми. Класифікація і характеристика кормів, оцінка поживності і основні положення нормованої годівлі тварин; 4. Технологія заготівлі і визначення якості сінажу; 5. Технологія приготування і оцінка якості трав'яного борошна; 6. Технологія заготівлі і оцінка якості силосу; 7. Визначення молочної продуктивності корів і оцінка якості продукції; 8. Технологія стриження овець та методи визначення товарної якості шерсті.
Keywords: ферми і комплекси; мікроклімат; корми; силос; сінаж; трав'яне борошно; кормова одиниця; якість молока; стриження овець; якість шерсті