Спосіб автоматичної стабілізації витрат рідини - Кондратець, В. О.; Кондратец, В. А.; Kondratets, V.; Сербул, О. М.; Сербул, А. Н.; Serbul, A. (Український інститут промислової власності, 2003)
Винахід відноситься до рудозбагачувальної промисловості. Спосіб автоматичної стабілізації витрати рідини полягає у тому, що підтримують безперервний рух рідини, її потік у гідравлічному перетворювачі направляють зверху вниз, звужуючи у дві стадії, тиск рідини встановлюють в межах забезпечення роботи в квадратичній зоні опору, вибираючи такий самий режим і в лінії подачі, коливання тиску середовища в магістралі компенсують автоматичною зміною гідравлічного опору на виході лінії подачі, а гідравлічний опір на другій стадії звуження потоку автоматично змінюють під впливом температури рідини. Винахід забезпечує підвищення точності стабілізації витрати рідини. Изобретение относится к рудообогатительной промышленности. Способ автоматической стабилизации расхода жидкости заключается в том, что поддерживают непрерывное движение жидкости, ее поток в гидравлическом преобразователе направляют сверху вниз, суживая в две стадии, давление жидкости устанавливают в пределах обеспечения работы в квадратичной зоне сопротивления, выбирая такой же режим и в линии подачи, колебания давления среды в магистрали компенсируют автоматическим изменением гидравлического сопротивления на выходе линии подачи, а гидравлическое сопротивление на второй стадии сужения потока автоматически изменяют под влиянием температуры жидкости. Изобретение обеспечивает повышение точности стабилизации расхода жидкости. nvention relates to the ore-dressing industry. The method of automatic stabilization of fluid flow consists in that the continuous motion of liquid is maintained, its flow in the hydraulic converter is directed from top to bottom, narrowing in two stages, the pressure of liquid is set in the range of operational capability in the quadratic zone of resistance, selecting the same mode in the supply line too, the pressure fluctuations of the fluid in the main is compensated by automatic change of hydraulic resistance at the outlet of the supply line, and hydraulic resistance at the second stage of flow narrowing is automatically changed under the effect of the temperature of liquid. Invention ensures the increase of accuracy of stabilization of fluid flow rate.
Method for automatic stabilisation of liquid flow
Способ автоматической стабилизации расхода жидкости
http://base.uipv.org/searchINV/search.php?action=viewdetails&IdClaim=67412&chapter=biblio
Keywords: стабілізація; рідина; витрати