Податкова політика України: сучасний стан на напрями оптимізації - Селіщева, Є. В. (Ексклюзив-Систем, 2018)
Одним з найважливіших чинників попередження та виявлення незаконного ухилення від сплати податків є технічне та програмне забезпечення контролюючих органів. Є доцільним також впровадити єдине програмне забезпечення для платників податків щодо формування звітності, яке б було логічно інтегроване до програмного забезпечення податкових органів, а отже вони мали б змогу здійснити автоматичну перевірку господарської діяльності платника податків. Використання такого підходу дозволить співпрацювати платникам податків між собою та з державою.
Keywords: податкова політика; оптимізація податкової політики; програмне забезпечення податкових органів; формування звітності