Енергозбереження та використання поновлюваних джерел енергії. Лабораторні роботи - Голик, О. П.; Жесан, Р. В.; Зубенко, В. О. (ЦНТУ, 2023)
Для того, щоб підтримувати сучасний рівень добробуту, людству доведеться перейти на нові системи енергопостачання. А фахівцю у галузі енергетики необхідно володіти сучасними знаннями щодо вирішення комплексних спеціалізованих задач і практичних проблеми, пов’язаних із виробництвом, передачею та розподіленням електричної енергії, використанням поновлюваних (відновлюваних) джерел та енергозбереженням. Мета навчальної дисципліни «Енергозбереження та використання поновлюваних джерел енергії» полягає у забезпеченні здобувачів вищої освіти комплексом знань, умінь та навичок, необхідних для застосування в професійній діяльності в сфері використанням різних видів енергії та різноманітних енергетичних пристроїв і обладнання; ознайомленні з існуючими та перспективними методами енергозбереження; принципами, способами та особливостями використання поновлюваних (відновлюваних) джерел енергії, що застосовуються для задоволення потреб сучасного виробництва; формуванні навичок системного підходу до створення й використання сучасних енергетичних засобів, наукових досліджень, адміністративно-організаційного управління.
Keywords: енергозбереження; поновлювані джерела енергії; сонячна енергія; гідроенергетична установка; електричні навантаження; вітроелектрична установка