Матвєєв, К. Д.Шмат, С. І.Лузан, П. Г.2016-04-142016-04-142006Матвєєв, К. Д. Ресурсозберігаюча технологія приготування трав’яного борошна / К. Д. Матвєєв, С. І. Шмат, П. Г. Лузан // Конструювання, виробництво та експлуатація сільськогосподарських машин: загальнодерж. міжвід. наук.-техн. зб. - Кіровоград: КНТУ, 2006. - Вип. 36. - С. 90-93.https://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/1762Застосування пров'яленої зеленої маси при заготівлі трав'яного борошна дозволяє скоротити витрати палива і затрати коштів в 8-9 разів. Забезпечує підвищення продуктивності сушарок в 3,5-4 рази. При впровадженні запропонованої технології виробництва трав'яного борошна знижується собівартість 1 т готової продукції з 760 грн. до 160 грн. The application withered greenstuff when stocking up glass flours permits to reduce fuel and money expenditures by 8 to 9 times. It increases drier productivity by 3,5 to 4 times. The introduction of the offered grassflour production technology decreases the prime cost of ready product from 760 Hrn up to 160 Hrn per ton.uk-UAгранулюванняштучне сушіннябобові травискошуванняплющенняподрібненнятрав'яне борошнозелені кормипоживні речовиниРесурсозберігаюча технологія приготування трав’яного борошнаArticle