Програмне забезпечення мікропроцесорної системи обробки даних серцебиття на платформі Arduino - Пересунько, Данило Володимирович; Peresunko, Danylo (ЦНТУ, 2024)
Кваліфікаційна бакалаврська робота присвячена розробці пристрою, що реєструє зміну різницю потенціалів між двома точками при роботі серця. За отриманими даними проводиться розрахунок пульсу пацієнта, а також відображаються отримані дані на моніторі ПК. Також детально досліджена платформа Arduino, її технічні можливості та особливості програмування вбудованого мікроконтролера. Досліджено методи дискретизації аналогового сигналу в цифровий. Розроблено алгоритм вимірювання пульсу за отриманим сигналом. Дану роботу рекомендовано використовувати у якості основи для подальшого вивчення технологій та розробки нових систем. Програма може використовуватися на ПЕОМ архітектури IBM PC з ОС Windows ХР/Vista/7/8/10/11/ та Android. Програму розроблено в середовищі С++. The qualifying bachelor's work is devoted to the development of a device that registers the change in the potential difference between two points during the operation of the heart. Based on the received data, the patient's heart rate is calculated, and the received data is also displayed on the PC monitor. The Arduino platform, its technical capabilities and features of programming the built-in microcontroller are also studied in detail. The methods of discretization of an analog signal into a digital one have been studied. An algorithm for pulse measurement based on the received signal has been developed. This work is recommended to be used as a basis for further study of technologies and development of new systems. The program can be used on personal computers of the IBM PC architecture with Windows XP/Vista/7/8/10/11/ and Android. The program was developed in the C++ environment.
Software of a microprocessor-based heartbeat data processing system on the Arduino platform
Keywords: Arduino; мікроконтролер; дискретизація; швидке перетворення Фур'є; вимірювання пульсу; microcontroller; sampling; fast Fourier transform; pulse measurement