Продуктивність еспарцету сорту Смарагд залежно від норм висіву та способів сівби - Резніченко, В. П. (Кропивницький "КОД", 2017, 2017)
В статті наведено результати дослідження впливу норм висіву та способів сівби на продуційний процес ранньовесняних посівів еспарцету сорту Смарагд в умовах Північного Степу України. За результатами досліджень встановлено, що при допомозі норм висіву та способів сівби можна регулювати та формувати оптимальні умови для росту і розвитку рослин еспарцету. Встановлено, що норми висіву та способи сівби впливають на висоту, площу листової поверхні, приріст зеленої маси рослин досліджуваного сорту Смарагд. Впровадження запропонованих заходів сприяє формуванню високих врожаїв зеленої маси еспарцету.
Keywords: еспарцет; сорт Смарагд; норми висіву; способи сівби; висота рослин; площа листової поверхні; збір зеленої маси