Економіка сучасного підприємства в контексті сталого розвитку - Смірнова, І. В.; Бартось, О. В. (НУ «Запорізька політехніка», 2023)
Тези присвячено дослідженню особливостей розвитку та функціонування економіки сучасного підприємства в контексті сталого розвитку. З'ясовано сутність терміну "розвиток". Проаналізовано перші згадки про сталий розвиток. Узагальнено кроки впровадження концепції сталого розвитку. Доведено, що сталий розвиток підприємства забезпечується за рахунок поєднання та збалансування трьох складових діяльності кожного суб’єкта: соціальної, економічної та екологічної.
Keywords: сталий розвиток; економіка; принципи і пріоритети розвитку; підприємства