Управління розвитком підприємництва на міському рівні на прикладі м. Кропивницького - Ковпак, Максим Олегович; Kovpak, Maksym (ЦНТУ, 2024)
Розвиток підприємництва на міському рівні є важливою основою місцевого економічного розвитку. Саме малий та середній бізнес є основою забезпечення стабільної зайнятості населення. Метою кваліфікаційної роботи є визначення стратегічних напрямів та шляхів їх реалізації з розвитку підприємництва на міському рівні, на прикладі міста Кропивницького. Дана мета обумовила реалізацію таких завдань:теоретично обґрунтувати особливості підприємницької діяльності в умовах військового стану на міському рівні; дослідити соціально-економічні чинники розвитку підприємництва та визначити стратегічні напрями та шляхи їх реалізації з розвитку підприємництва на міському рівні. Об’єктом дослідження стали процеси, що впливають на розвиток підприємства м. Кропивницького. The development of entrepreneurship at the city level is an important basis for local economic development. Small and medium-sized businesses are the basis for ensuring stable employment. The purpose of the qualification work is to determine the strategic directions and ways of their implementation for the development of entrepreneurship at the city level, on the example of the city of Kropyvnytskyi. This goal has led to the realization of the following tasks: to theoretically substantiate the peculiarities of entrepreneurial activity under martial law at the city level; to study the socio-economic factors of entrepreneurship development and to determine strategic directions and ways of their implementation for the development of entrepreneurship at the city level. The object of the study is the processes that influence the development of an enterprise in Kropyvnytskyi.
Management of the development of entrepreneurship at the city level on an example of Kropyvnytskyi city
Keywords: стратегічне планування; пільгове кредитування; релоковані підприємства; strategic planning; preferential lending; relocated enterpri