Соціально-економічний механізм впливу на демографічні процеси на мікрорівні - Яковенко, Р. В.; Yakovenko, R. (Інститут світової економіки і міжнародних відносин НАН України, 2007)
Стаття розкриває проблематику демографічного розвитку сучасної України та її взаємозв’язок з економічним станом. Автор визначає рівні та механізм соціально-економічного впливу на демографічні процеси. Визначаються демографічні функції головних мікроекономічних категорій “домогосподарство” та “підприємство”, також створюється теоретико-методологічна база щодо посилення їхньої ролі в поліпшенні загальнодержавного демографічного стану. This article discloses the problems of demographic development of present day Ukraine in their interrelation with the current economic situation. The author defines the levels and mechanism of socio-economic influence on demographic processes. Demographic functions of the main microeconomic categories “household” and “enterprise” were defined and a theoretically-methodological base for strengthening their role in the improvement of national demographic conditions was created.
Socio-economic mechanism of impact on the demographic processes at a micro-level
Keywords: демографічні процеси; домогосподарство; підприємство; мікрорівень; суб’єкти впливу; demographic processes; household; enterprise; micro-level; subjects of impact