Мінімаксне управління лінійними багатовимірними об’єктами зі стаціонарними зовнішніми збуреннями - Лобок, О. П.; Гончаренко, Б. М.; Савіцька, Н. М.; Lobok, Alexey; Goncharenko, Boris; Savitska, Natalia (КНТУ, 2013)
В роботі розглядається задача гарантованого, тобто мінімаксного управління об’єктамикерування, які описуються системами лінійних диференціальних рівнянь з інтервальними зовнішніми збуреннями та збуреннями в початковий момент часу, причому припускається, що зовнішні збурення єстаціонарними. Інтервальні збурення пропонується апроксимувати еліпсоїдом мінімального об’єму, в результаті чого початкова задача мінімаксного управління апроксимується субоптимальною задачею мінімаксного управління з еліпсоїдальними збуреннями, для розв’язання якої можна застосувати відомі підходи. This paper considers the problem of guaranteed i.e. minimax facility management control systems, described by linear differential equations with interval external disturbances and perturbations in the initial time and assume that the external perturbation is stationary. Interval perturbation proposed approximate minimum volume ellipsoid, causing the initial problem minimax control problem is approximated suboptimal minimax control with ellipsoidal perturbations, for which the solution can apply known approaches.
Minimax control linear multidimensional object with a stationary external perturbation
Keywords: лінійні системи; мінімаксний регулятор; оптимальне керування; інтервальні збурення; еліпсоїд допустимих збурень; функція Лагранжа; linear systems; minimax control; optimal control; interval perturbation; ellipsoid allowable perturbation; Lagrangian function