Дослідження та програмна реалізація системи моніторингу центрів обробки даних, побудованих з використанням мереж NGBaseT - Маляренко, Роман Віталійович; Maliarenko, Roman (ЦНТУ, 2023)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи моніторингу центрів обробки даних, побудованих з використанням мереж NGBaseT. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи моніторингу центрів обробки даних, побудованих з використанням мереж NGBaseT. Об’єктом дослідження є процес моніторингу центрів обробки даних, побудованих з використанням мереж NGBaseT. Предметом дослідження є методи моніторингу центрів обробки даних, побудованих з використанням мереж NGBaseT. Методи дослідження базуються на методах хмарних технологій, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи моніторингу центрів обробки даних, побудованих з використанням мереж NGBaseT. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ архітектури IBM PC з ОС Windows 10/11. Програму розроблено в середовищі Delphi 10.4.1. In this graduation thesis for the second (master's) level of higher education, software is developed, which is intended for the monitoring system of data processing centers built using NGBaseT networks.The purpose of the development is the research and software implementation of the monitoring system of data centers built using NGBaseT networks. The object of the study is the process of monitoring data centers built using NGBaseT networks. The subject of the research is methods of monitoring data centers built using NGBaseT networks. Research methods are based on methods of cloud technologies, methods of mathematical statistics, methods of software development. The result of the work is the software implementation of the data center monitoring system built using NGBaseT networks. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on PCs of IBM PC architecture with Windows 10/11 OS. The program was developed in the Delphi 10.4.1 environment.
Research and software implementation of a monitoring system for data centers built using NGBaseT networks
Keywords: комп’ютерні науки; NGBaseT; computer science