Електроконтактний спосіб відновлення трубчастих циліндричних виробів із марок сталей, що цементуються - Черновол, М. І.; Капелюшний, Ф. М.; Солових, Є. К.; Аулін, В. В.; Лізунов, С. М.; Катеринич, С. Є.; Солових, А. Є.; Chernovol, M.; Kapeliushnyi, F.; Solovykh, Ye.; Aulin, V.; Lizunov, S.; et al. (КДТУ, 2004)
Спосіб відновлення трубчастих циліндричних виробів із марок сталей, що цементуються, який полягає у нагріванні деталі вище точки АС3 і її охолодженні рідиною. Нагрівання деталі ведеться електроконтактним способом, а для охолодження використовують внутрішній і зовнішній спреєри змінної інтенсивності охолодження, причому як охолоджуючу рідину для внутрішньої порожнини використовують 10% розчин кухонної солі, а для охолодження зовнішньої поверхні - 5% розчин марганцевокислого калію. Способ восстановления трубчатых цилиндрических изделий из марок сталей, которые цементируются, который состоит в нагревании детали выше точки АС3 и ее охлаждении жидкостью. Нагревание детали ведется электроконтактным способом, а для охлаждения используют внутренний и внешний спрееры сменной интенсивности охлаждения, причем как охлаждающую жидкость для внутренней пустоты используют 10% раствор поваренной соли, а для охлаждения внешней поверхности - 5% раствор марганцовокислого калия. A method for recovery of tubular cylindrical articles of case-hardened steel grades, which consists in the article heating above the point АС3 and cooling thereof by liquid. The article heating is conducted by an electrocontact method, and for cooling the inner and outer sprayers of changeable cooling intensity are used, at that as the cooling liquid for internal void 10 % solution of kitchen salt is used, and for outer surface – 5 % solution of potassium manganese.
Keywords: спосіб відновлення трубчастих циліндричних виробів; електроконтактний спосіб нагрівання