Механізація вирощування пшениці з модернізацією агрегату для передпосівного обробітку ґрунту - Пророк, Богдан Володимирович; Prorok, Bohdan (ЦНТУ, 2023)
Вдосконалено технологію вирощування озимої пшениці шляхом застосування агрегату для передпосівного обробітку ґрунту з циліндричними барабанами з загостреними зубами. Розраховано та складено операційно-технологічну карту передпосівного обробітку ґрунту. Проведено модернізацію агрегату для передпосівного обробітку ґрунту. У результаті модернізації агрегат знищує бур'яни, вирівнює поверхню поля та ретельно розрихлює шар ґрунту на глибину загортання насіння. Проведені технологічні, кінематичні і енергетичні розрахунки, обґрунтовані геометричні і конструктивні параметри першого зовнішнього барабана. Проведений аналіз небезпечних і шкідливих факторів та запропоновано заходи по створенню нормальних та нешкідливих санітарно-гігієнічних умов праці. The technology of growing winter wheat has been improved by using a unit for pre-sowing processing based on cylindrical drums with pointed teeth. The operational and technological map of the pre-sowing treatment of the foundation was calculated and compiled. The unit for pre-sowing soil preparation has been modernized. As a result of modernization, the unit destroys weeds, levels the surface of the field and finally loosens the foundation layer at the depth of wrapping. Technological, kinematic and energy calculations were carried out, the geometric and structural parameters of the first external drum were substantiated. An analysis of dangerous and harmful factors is carried out and we offer measures to create normal and harmless sanitary and hygienic working conditions.
Mechanization of wheat cultivation with modernization of the unit for pre-sowing tillage
Keywords: озима пшениця; агрегат; сівба; передпосівний обробіток ґрунту; барабан; winter wheat; unit; sowing; pre-sowing treatment of the base; drum