Проект комплексної механізації виробництва молока з удосконаленням лопатевого змішувача кормів для ВРХ - Петренко, Максим Олегович; Petrenko, Maksym (ЦНТУ, 2022)
Сучасні світові вимоги до ведення тваринництва, а саме: до якості і вартості продукції закріплені і підтримуються національною програмою відтворення тваринництва в Україні. Вона передбачає застосування об’ємної інтенсифікації скотарства і птахівництва шляхом розробки та впровадження комплексної механізації виробничих процесів, автоматизованих ліній на фермах і комплексах. При цьому необхідне повне створення потужної кормової бази, а це потребує використання нових способів заготівлі і зберігання якісних кормів та відповідним комплектом сучасних машин та обладнання. Застосування прогресивних технологій підготовки та переробки кормів до згодовування забезпечує потрібний баланс при годівлі тварин високопоживними повнораціонними кормосумішами. Тому галузь тваринництва має базуватися та розвиватися згідно науково-обгрунтованої технології, яка містить природно-економічні особливості усіх кліматичних зон України, постійне проведення активної селекційно-племінної роботи. А для забезпечення умов розвитку має бути максимальна підтримка щодо залучення власних, державних та світових ресурсів. Modern world requirements for animal husbandry, namely: for the quality and value of products, are fixed and supported by the national program of reproduction of animal husbandry in Ukraine. It involves the application of volumetric intensification of livestock and poultry farming through the development and implementation of complex mechanization of production processes, automated lines on farms and complexes. At the same time, it is necessary to fully create a powerful fodder base, and this requires the use of new methods of procurement and storage of high-quality fodder and the appropriate set of modern machines and equipment. The use of advanced technologies for the preparation and processing of fodder before feeding ensures the necessary balance when feeding animals with highly nutritious complete feed mixtures. Therefore, the livestock industry should be based and developed according to scientifically based technology, which includes the natural and economic features of all climatic zones of Ukraine, and the constant implementation of active selection and breeding work. And in order to ensure conditions for development, there should be maximum support for attracting own, state and world resources.
The project of complex mechanization of milk production with the improvement of the blade mixer of feed for cattle
Keywords: корми; кормова суміш; лопатевий змішувач; fodder; fodder mixture; paddle mixer