Розробка технології лиття в піщано-глинисту форму виливка «Важіль» з удосконаленням конструкції виливка на основі комп’ютерного аналізу його напружено-деформованого стану - Панков, Станіслав Юрійович; Pankov, Stanislav (ЦНТУ, 2025)
Обґрунтовано місце побудови ливарного цеху. Вибрано та описано роботу обладнання для виготовлення виливків. Розроблено технологію лиття в піщано-глинисту форму виливка «Важіль». Виконано комп’ютерний аналіз напружено-деформованого стану виливка за умов його реальних навантажень. На основі виконаних досліджень розроблено рекомендації щодо підвищення міцності та зменшення металоємності виливка. Актуальність роботи: розроблено технологію лиття в піщано-глинисту форму виливка «Важіль». Досліджено напружено-деформований стан виливка при його реальних експлуатаційних навантаженнях. Практичне значення: розроблені рекомендації дозволяють зменшити металоємність виливка при збереженні його міцності за рахунок використання у його конструкції ребер жорсткості. The location of the foundry is substantiated. The equipment for the production of castings is selected and described. The technology of casting the “Lever” casting in a sand and clay mold is developed. A computer analysis of the stress-strain state of the casting under the conditions of its actual loading was performed. On the basis of the performed research, recommendations for increasing the strength and reducing the metal consumption of the casting were developed. The relevance of the work: the technology of casting the “Lever” casting in a sandy-clay mold has been developed. The stress-strain state of the casting under its actual operating loads was investigated. Practical significance: the developed recommendations make it possible to reduce the metal consumption of the casting while maintaining its strength by using stiffeners in its design.
Development of the technology for casting the “Lever” casting in a sandy clay mold with improvement of the casting design based on computer analysis of its stress-strain state
Keywords: сплав; напружено-деформований стан; комп’ютерне моделювання; собівартість; alloy; stress-strain state; computer modeling; cost price