Удосконалення змішувача кормів з обґрунтуванням конструктивних та режимних параметрів мішалки - Мандрицький, Микола Юрійович; Mandrytskyi, Mykola (ЦНТУ, 2024)
Сфера тваринництва є важливою галуззю сільськогосподарського сектору, яка має забезпечити населення нашої країни достатньою кількістю харчових продуктів, таких як м'ясо, молоко, яйця, а також сировину для промислових потреб. Сучасні вимоги до якості та кількості продукції вимагають використання інтенсивних методів утримання худоби та птахівництва, що включають в себе використання та постійне удосконалення механізації та автоматизації на фермах. Також важливою є розробка потужної кормової бази. Показник якості переробки і підготовки кормів до згодовування з подальшим ефективним приготуванням збалансованих та повнораціонних кормосумішей дозволяє правильно використовувати в процесі поїдання, що є корисним і підвищує загальну продуктивність тварин за рахунок поліпшення їх стану і зростання вгодованості, суттєво зменшуються витрати кормів на виробництво тваринницької продукції і, в цілому, покращує її якість. Відомі процеси обробки по підготовці кормів до згодовування та подальшому приготуванню кормосумішей відбуваються у механізованих кормоцехах з потоковими технологічними лініями, що обладнані спеціальним сучасним технологічним обладнанням і машинами. Вагомою і відповідальною операцією в технологічних лініях приготування кормів та сумішей є змішування різноманітних кормів та їх компонентів для утворення кормосуміші. The sphere of animal husbandry is an important branch of the agricultural sector, which should provide the population of our country with a sufficient amount of food products, such as meat, milk, eggs, as well as raw materials for industrial needs. Modern requirements for the quality and quantity of products require the use of intensive methods of keeping livestock and poultry, which include the use and constant improvement of mechanization and automation on farms. It is also important to develop a powerful fodder base. The indicator of the quality of feed processing and preparation for feeding with the subsequent effective preparation of balanced and full-ration feed mixtures allows for the correct use in the eating process, which is useful and increases the overall productivity of animals due to the improvement of their condition and increase in fattening, the cost of feed for the production of livestock products is significantly reduced and, in general, improves its quality. Well-known processing processes for the preparation of fodder for feeding and subsequent preparation of fodder mixtures take place in mechanized feed mills with flow processing lines equipped with special modern technological equipment and machines. An important and responsible operation in the technological lines for the preparation of fodder and mixtures is the mixing of various fodder and their components to form a fodder mixture.
Improvement of the feed mixer with justification of the design and operating parameters of the mixer
Keywords: корми; кормова суміш; змішувач кормів; fodder; fodder mixture; fodder mixer