Установка для дослідження кута повороту пружини при розтягуванні - Лушніков, В. М.; Чайковський, О. Б.; Златопольський, Ф. Й.; Кравченко, О. Ю.; Прищенюк, А. В.; Литвин, А. С.; Сніжко, Б. С.; Lushnikov, V.; Chaikovskyi, O.; Zlatopolskyi, F.; Kravchenko, O.; Pryscheniuk, A.; et al. (My University, 2012)
Установка для дослідження кута повороту кінця пружини при розтягуванні, яка містить основу з регульованими гвинтами-ніжками, штангу, закріплену на основі в середині і перпендикулярно до основи, кронштейн, переміщенням якого по штанзі встановлюється задана висота, кронштейн з'єднаний із штангою через механізм підняття з електродвигуном, на кронштейні через цифровий датчик сили закріплений верхній кінець випробувальної пружини, на датчику сили закріплена лазерна указка, горизонтальний промінь якої падає на дискретну світлочутливу лінійку, вертикально закріплену на другій штанзі, яка закріплена на основі поруч з пружиною, яка відрізняється тим, що нижній кінець вертикально розташованої пружини закріплений на валу упорного кулькового підшипника, корпус якого закріплений на основі, на валу також закріплена друга лазерна указка, горизонтальний промінь якої падає на дискретну світлочутливу лінійку, горизонтально та перпендикулярно до променя другої лазерної указки, закріпленої на другій штанзі, світлочутлива лінійка та датчик сили через перетворювачі сигналів з'єднані з комп'ютером.
Installation for investigation of angle of turn of a spring at expansion
Keywords: кут повороту; пружина; angle of turn; spring