Механізація приготування кормових сумішей з удосконаленням мийки-коренерізки ИКМ-5 - Чихічин, Іван Васильович; Chykhichyn, Іvan (ЦНТУ, 2025)
На якісні та кількісні показники виробництва свинини суттєво впливає повноцінне та збалансоване годування тварин. Реалізація цього аспекту в умовах масового виробництва неможлива без використання сучасних кормоцехів, оснащених технічно досконалим обладнанням. У кваліфікаційній роботі удосконалено механізацію приготування кормових сумішей із застосуванням мийки-коренерізки ИКМ-5. Проаналізовано типову технологію виробництва кормосуміші та визначено шлях її удосконалення. Розроблено технологічну схему кормоцеху та технологічну карту на приготування кормосуміші. The qualitative and quantitative indicators of pork production are significantly affected by full and balanced animal feeding. The implementation of this aspect in conditions of mass production is impossible without the use of modern feed shops equipped with technically advanced equipment. In the qualification work, the mechanization of the preparation of feed mixtures was improved using the IKM-5 root-cutting washer. The typical technology for the production of feed mixtures was analyzed and the path to its improvement was determined. A technological scheme of the feed shop and a technological map for the preparation of feed mixtures have been developed.
Mechanization of preparation of feed mixtures with improvement of IKM-5 root-cutting washer
Keywords: кормоцех; кормова суміш; мийка-коренерізка; feed mill; feed mixture; root-cutting machine