Організація і методика оцінки стану розрахунків з податку на додану вартість під час виконання узгоджених процедур - Єрьоменко, Віктор Петрович; Yeryomenko, Victor (ЦНТУ, 2024)
В першому розділі «Теоретичні основи виконання узгоджених процедур оцінки стану розрахунків з бюджетом податку на додану вартість практикуючими фахівцями» досліджено економічна категорія «податок на додану вартість», розкрито основні вимоги щодо виконання завдання узгоджених процедур, досліджено інформаційне забезпечення розрахунків з бюджетом за податком на додану вартість. В другому розділі «Організація і методика оцінки стану розрахунків з податку на додану вартість під час виконання узгоджених процедур (на матеріалах ПП «ФАВОР»» розкрито організаційно-економічну характеристику підприємства, виконано узгоджені процедури щодо оцінки стану розрахунків з бюджетом податку на додану вартість, узагальнено результати завдання узгоджених процедур. В третьому розділі «Концепції вдосконалення системи управління якістю аудиторської діяльності та перевірки якості виконання завдання» досліджено алгоритм побудови системи контролю якості суб’єктами аудиторської діяльності, визначено напрями удосконалення системи управління якістю на рівні суб’єктів аудиторської діяльності, визначено основні вимоги щодо формування документального забезпечення під час виконання узгоджених процедур. The first chapter «Theoretical basis of the implementation of agreed procedures by practitioners to assess the state of settlements with the value added tax budget» examines the economic category «value added tax», reveals the basic requirements for performing the task of agreed procedures, and examines the information support of settlements with the budget for value added tax. In the second section «Organisation and Methodology for Assessing the Status of Value Added Tax Settlements in the Course of Performing Agreed Procedures (Based on the Materials of PE «FAVOR»)» the article describes the organisational and economic characteristics of an enterprise, performs agreed procedures for assessing the status of settlements with the value added tax budget, and summarises the results of performing agreed procedures. In the third section «Concepts for Improving the Quality Management System of Audit Activity and Assignment Quality Control» the algorithm for building a quality control system by audit entities is studied, the directions for improving the quality management system at the level of audit entities are determined, and the basic requirements for the formation of documentary support during the implementation of agreed procedures are determined.
Organisation and methods of assessing the state of settlements on value added tax during the implementation of agreed procedures
Keywords: аудит; аудитор; завдання узгоджених процедур; податок на додану вартість; податкова звітність; податкові зобов’язання; податковий кредит; практикуючий фахівець; професійна етика; система управління якості; audit; auditor; tasks of agreed procedures; value added tax; tax reporting; tax liabilities; tax credit; practitioner; professional ethics; quality management system