Макроекономічні інвестиційні процеси в економіці України - Покідько, Ігор Анатолійович; Pokidko, Ihor (ЦНТУ, 2024)
В першому розділі розкривається сутність інвестицій та їх класифікація. Визначено особливості державного регулювання інвестиційної діяльності. Проаналізовано іноземний досвід стимулювання інвестиційної діяльності. В другому розділі здійснено аналіз розвитку глобалізаційних процесів та місця України в них. Проаналізовано надходження прямих іноземних інвестицій в Україну. Проведено оцінку інвестиційного клімату України та інвестицій в економіки інших країн. В третьому розділі визначено пріоритети стимулювання інвестиційної діяльності. Окреслено перспективи залучення в українську економіку іноземних інвесторів. The first chapter defines the essence of investments and their classification. Specific features of state regulation of investment activities are determined. The foreign experience of stimulating investment activity is analyzed. The second chapter analyzes the development of globalization processes and Ukraine's place in them. The inflow of foreign direct investments to Ukraine was analyzed. An assessment of the investment climate of Ukraine and investments in the economies of other countries was carried out. In the third chapter, the priorities for stimulating investment activity are determined. The prospects for attracting foreign investors to the Ukrainian economy are outlined.
Macroeconomic Investment Processes in the Economy of Ukraine
Keywords: інвестиції; прямі іноземні інвестиції; інвестиційні процеси; інвестиційна діяльність; державне регулювання інвестиційної діяльності; стимулювання інвестиційної діяльності; глобалізаційні процеси; investment; foreign direct investment; investment processes; investment activity; state regulation of investment activity; stimulation of investment activity; globalization processes