Економічний англомовний дискурс у ключових концептах - Гречихіна, Н. В. (РВВ КДПУ ім. В. Винниченка, 2013)
Стаття присвячена проблемі концептосфери економічного англомовного дискурсу. Визначено ECONOMY/ ЕКОНОМІКА як макро-концепт, а також обґрунтовано статус концептів MARKET / РИНОК, GOODS / ТОВАР і MONEY / ГРОШІ як ключових у цьому типі дискурсy. The paper explores the problem of the conceptual sphere of economic English discourse. The concept ECONOMY/ ЕКОНОМІКА is defined as the macro-concept, while the concepts MARKET / РИНОК, GOODS / ТОВАР and MONEY / ГРОШІ are classified as the key concepts in this type of discourse.
Keywords: економічний дискурс; ключовий концепт; макроконцепт; мікроконцепт; ім’я концепту; дефініційно-компонентний аналіз; economic discourse; key concept; macro-concept; micro-concept; concept name; definition-and-component analysis