Математичне моделювання роботи системи автоматичного управління пристроєм рпн силового трансформатора зі схемою з’єднання обмоток «трикутник/зірка з нулем» - Плєшков, П. Г.; Зінзура, В. В.; Плешков, П. Г.; Зинзура, В. В.; Plieshkov, P.; Zinzura, V. (Криворіз. техн. ун-т, 2014)
Розроблено структурну схему САУ пристроєм РПН силового трансформатора зі схемою з’єднання обмоток «трикутник/зірка з нулем», в основу якої покладено математичний апарат багатокритеріальної оптимізації. Застосування запропонованої САУ забезпечує одночасне зниження рівнів усталеного відхилення напруги та коефіцієнтів несиметрії напруг по зворотній та нульовій послідовностях в електричних мережах. Проведено дослідження якості роботи запропонованої САУ шляхом математичного моделювання. Разработана структурная схема САУ устройством РПН силового трансформатора со схемой соединения обмоток «Треугольник / звезда с нулем», в основу которой положен математический аппарат многокритериальной оптимизации. Использование предложенной САУ обеспечивает одновременное снижение уровней установившегося отклонения напряжения и коэффициентов несимметрии напряжений по обратной и нулевой последовательностей в электрических сетях. Проведено исследование качества работы предложенной САУ путем математического моделирования. A structural diagram of the automatic control system of the power transformer RPN device with the connection scheme of the windings "Triangle / star with zero", based on the mathematical apparatus of multicriteria optimization, is developed. The use of the proposed ACS provides simultaneous reduction of the steady-state voltage deviation and unbalance voltage levels by reverse and zero sequences in electrical networks. A study of the quality of the proposed ACS by means of mathematical modeling is carried out.
Математическое моделирование работы системы автоматического управления устройством РПН силового трансформатора со схемой соединения обмоток «треугольник / звезда с нулем»
Mathematical modeling of the automatic control device RPN power transformer with winding connection of circuits "triangle / star with zero"
Попереднє джерело публікації Гірничий вісник, вип. 97, 2014
Keywords: пристрій РПН; система автоматичного управління; відхилення напруги; несиметрія напруги; устройство РПН; система автоматического управления; отклонение напряжения; несимметрия напряжения; RPN device; automatic control system; voltage deviation; voltage asymmetry