Організація аналізу фінансово-господарської діяльності суб'єктами господарювання аграрної сфери - Лисенко, А. М.; Акімов, С. С. (Центрально-Українське видавництво, 2023)
Підвищення результативності фінансово-господарської діяльності суб’єктами господарювання аграрної сфери не є можливим без раціонально налагодженої економічної роботи на рівні таких суб’єктів. Важлива роль при цьому має відводитися економічному аналізу, який забезпечує виявлення внутрішніх та зовнішніх резервів на основі дослідження причинно-наслідкових взаємозв’язків процесів і явищ та належна організація якого, основана на урахуванні потенційних можливостей та специфіки діяльності кожного суб’єкта господарювання, забезпечує підвищення показників ефективності на мікроекономічному рівні. Встановлено, що у фермерських господарствах аналіз фінансово-господарської діяльності не проводиться належним чином, що призводить до погіршення результатів діяльності таких суб’єктів господарювання. Авторами узагальнені основні підходи до трактування поняття «організація економічного аналізу», запропоновано розподіляти організаційні складові за етапами організації аналітичного дослідження.
Organization of analysis of financial and economic activity by economic entities of the agrarian sphere
Keywords: аналіз; організація аналізу; фінансово-господарська діяльність; суб’єкти господарювання; аграрна сфера