Забезпечення інструментального оснащення модульного типу токарних верстатів - Щур, Сергій Едуардович; Shchur, Serhii (ЦНТУ, 2024)
У роботі наводиться опис спроектованого модульного інструментального блоку. Розроблений технологічний процес виробництва прохідного різця. Проаналізовані і розроблені конструкції установчих та контролюючого пристосувань. Запропоновані системи збірних різців для токарних верстатів із ЧПУ, обробних центрів, що включають у себе прохідні, контурні різці й інструментальні блоки для відрізання й обробки канавок. Для багатофункціональних обробних центрів розроблений спеціальний модульний блок, який забезпечує можливість зміни різального інструмента з поворотом модульної головки та застосування різців стандартної конструкції. Certain foreign samples are free of individual defects, but have a significant cost. Therefore, the issue of creating a modular system of cutting tools remains relevant. The work provides a description of the designed modular instrument block. The technological process for the production of a through cutter has been developed. Analyzed and developed designs of installation and control devices. Precast cutter systems are offered for CNC lathes, machining centers, including pass-through cutters, contour cutters, and tool blocks for cutting and grooving. A special modular unit has been developed for multifunctional machining centers, which provides the possibility of changing the cutting tool with the rotation of the modular head and the use of cutters of a standard design.
Provision of tooling for modular lathes
Keywords: точіння; різець; модульне інструментальне оснащення; turning; cutter; modular tooling