Верстат - Заїка, С. М.; Заїка, А. М.; Єрьомін, П. М.; Майстренко, А. С.; Скібінський, Я. О.; Zaika, S.; Zaika, A.; Yeromin, P.; Maistrenko, A.; Skibinskyi, Y. (ДО "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2025)
Верстат містить основу з горизонтальними напрямними, на яких розміщено рухомий стіл, кривошипно-коромисловий механізм у вигляді шарнірного паралелограма, верхнє та нижнє коромисла якого одними кінцями шарнірно з'єднані поворотною стійкою, а іншими кінцями шарнірно з'єднані з робочим органом, що з'єднаний з основою двома ланками змінної довжини. Поворотна стійка має додатковий поворотний привід. Machine tool comprises a base with horizontal guides on which a movable table is mounted, a crank-rocker mechanism in the form of a hinged parallelogram, the upper and lower rockers of which are hinged at one end to a swivel stand, and the other ends are hinged to the working member, which is connected to the base by two links of variable length. The rotary stand has an additional rotary drive.
Machine tool
Keywords: верстат; 4-х координатна обробка; поворотний привід; machine tool; 4-axis machining; rotary drive