Напрями розвитку інфраструктурного забезпечення зовнішньо-торговельної діяльності України - Лисенко, Ігор Валерійович; Lysenko, Ihor (ЦНТУ, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджуються інфраструктурні аспекти розвитку зовнішньоторговельної діяльності підприємств України, обґрунтовуються стратегічні напрями їх розвитку в умовах лібералізації зовнішньоторговельного режиму. Адаптовано елементи зарубіжного досвіду вдосконалення інфраструктурного забезпечення зовнішньоекономічної діяльності підприємств у розвинутих країнах заходу. Виявлено особливості, тенденції та проблеми розвитку зовнішньо-торговельних відносин підприємств України. Проаналізовано з використанням економетричних методів регіональні особливості розвитку зовнішньоторговельної інфраструктури. Окреслено перспективи розвитку інфраструктурного забезпечення діяльності вітчизняних підприємств у зовнішньоекономічній сфері в умовах членства нашої країни в СОТ, поглиблення міжнародної інтеграції і повноправного членства у Всеосяжній зоні вільної торгівлі Євросоюзу. In the bachelor’s thesis investigates aspects of infrastructure development of foreign trade of Ukraine, justified the strategic directions of their development in a liberalized foreign trade regime. Adapted elements of international experience to improve the infrastructure of foreign trade activities of enterprises in developed Western countries. The features, trends and problems of foreign relations in Ukraine. Regional features of the development of foreign trade infrastructure were analyzed using econometric methods. The prospects for the development of infrastructural support for the activities of domestic enterprises in the foreign economic sphere in the conditions of our country's membership in the WTO, deepening of international integration and full membership in the Comprehensive Free Trade Area of the European Union are outlined.
Development Directions of Infrastructural Support of Foreign Trade Activities in Ukraine
Keywords: інституції; зовнішньоторговельна діяльність; інфраструктурне забезпечення; конкурентоспроможність; СОТ; зона вільної торгівлі; institutions; infrastructure providing; competiveness; WTO; free trade zone; foreign trade