Болісна вертикаль Ігоря Павлюка - Царук, А. П. (Інститут літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, 2019)
У статті досліджується духовна вертикаль книги лірики Ігоря Павлюка "Перевізник мрій": іманентний мотив, система образів, метафорична щільність, віддзеркалення світоглядних змін на естетичних особливостях стилю. Проаналізовано художні прийоми як джерело художньої енергії, акцентовано засоби вираження межового стану душі ліричного героя. В статье исследуется духовная вертикаль книги лирики Игоря Павлюка "Перевозчик грез": главный мотив, система образов, плотность метафор, отражение изменений мировоззрения на эстетических особенностях стиля. Проанализированы художественные приемы как источник художественной энергии, акцентированы средства выражения пограничного состояния души лирического героя.
Keywords: Ігор Павлюк; лірика; Перевізник мрій; художня енергія; особливості стилю; світосприйняття сучасника