Методологічні засади дослідження діяльності номенклатури Комуністичної партії України в 1945 – 1964 роках - Киридон, П. В.; Kyrydon, P. (КНТУ, 2012)
Розглянуто методологічні підходи до вивчення функціонувавння партійно-державної номенклатури в Українській РСР протягом повоєнного двадцятиріччя. The methodological approaches to the study of functioning of the party-state nomenklaturе in the Ukrainian SSR during the postwar twentieth аre considered in this article.
Methodological princip lesstudy of the nomenclature of the Communist Party of Ukraine in 1945 – 1964 years
Keywords: методологічні засади; партійно-державна номенклатура; концепція; правляча еліта; бюрократія; methodological principles; the party-state nomenklaturе; conception; the ruling elite; the bureaucracy