Принципи здійснення кримінологічного моніторингу неурядовими організаціями - Косяченко, К. Е. (Поліграф-Сервіс, 2024)
Кримінологічний моніторинг є однією з невід‘ємних складових системи протидії злочинності – операційно-аналітичним ядром її управлінської складової, яке забезпечує повною, всебічною, оперативною, прогностичною інформацією процес прийняття кримінологічно значущих рішень, зміни параметрів функціонування системи в цілому. Саме від належної організації кримінологічного моніторингу залежить гнучкість, адаптивність, випереджаючий характер кримінально-превентивної діяльності.
Keywords: неурядові організації; кримінологічний моніторинг