Механізація вирощування кукурудзи з модернізацією сівалки СУПН-8А - Соломаха. Андрій Сергійович; Solomakha. Andrii (ЦНТУ, 2024)
Україна, не зважаючи на ситуацію, стає потужною аграрною країною. Завдяки родючим ґрунтам вона має всі умови для збільшення виробництва та переробки сільськогосподарської продукції. Більше ніж 35 млн гектарів орних земель, переважно чорноземів, забезпечують стабільне зростання виробництва сільськогосподарських культур. Іноземні та вітчизняні селекціонери активно працюють над створенням нових сортів і гібридів різних культур. Важливою складовою надійних врожаїв є наявність новітньої техніки та обладнання, що забезпечують всі етапи та операції по вирощуванню культур. Варто зазначити, що розробка та вдосконалення посівної техніки є безперервним процесом, спрямованим на покращення конструкцій сівалок, використання новітніх технологій сівби, зменшення трудомісткості процесу та підвищення продуктивності запропонованих посівних агрегатів. Отримання високих врожаїв просапних культур, таких як соняшник та кукурудза, залежить від обов’язкового внесення мінеральних добрив у потрібних нормах під час сівби. При виборі посівної техніки основними критеріями є точність внесення насіння, якість його загортання та надійність конструкції. Аграрії заздалегідь звертають увагу на основні робочі органи, такі як механізм дозування, тип висівного апарату, сошники та прикочувальні котки. Постійне вдосконалення посівних машин спрямоване на підвищення рівномірності розподілу насіння і добрив між сошниками, забезпечення точної глибини та довжини рядка, а також на збільшення об’ємів баків для насіння і добрив, що дозволяє економити час за рахунок скорочення кількості заправок і швидкого переведення широкозахватних агрегатів у транспортне положення. Despite the situation, Ukraine is becoming a powerful agricultural country. Thanks to its fertile soils, it has all the conditions for increasing the production and processing of agricultural products. More than 35 million hectares of arable land, mainly chernozems, provide stable growth in the production of agricultural crops. Foreign and domestic breeders are actively working on the creation of new varieties and hybrids of various cultures. An important component of reliable harvests is the availability of the latest technology and equipment, which provide all stages and operations of growing crops. It is worth noting that the development and improvement of sowing equipment is a continuous process aimed at improving the designs of planters, using the latest sowing technologies, reducing the labor intensity of the process and increasing the productivity of the proposed sowing units. Obtaining high yields of row crops, such as sunflower and corn, depends on the mandatory application of mineral fertilizers in the required rates during sowing. When choosing sowing equipment, the main criteria are the accuracy of seed placement, the quality of its wrapping and the reliability of the design. Farmers pay attention in advance to the main working organs, such as the dosing mechanism, the type of seeding device, coulters and furrow rollers. The constant improvement of sowing machines is aimed at increasing the uniformity of the distribution of seeds and fertilizers between coulters, ensuring the exact depth and length of the row, as well as increasing the volume of tanks for seeds and fertilizers, which allows you to save time by reducing the number of fillings and quickly transferring wide-grip units to transport position.
Mechanization of corn cultivation with modernization of the seeder SUPN-8A
Keywords: кукурудза; сівалка; висівний апарат для туків; corn; seeder; seeding device for fat