Наукові публікації кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Наукові публікації кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики by Author "Chagovets, V."
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Моделювання виробничих процесів у системі складових економічної безпеки підприємства(КНЕУ, 2016) Ніколаєв, І. В.; Чаговець, В. В.; Чаговець, Л. О.; Николаев, И. В.; Чаговец, В. В.; Чаговец, Л. А.; Nikolaiev, I.; Chagovets, V.; Chagovets, L.На прикладі виробництва комбінованих м’яких сирних продуктів підприємством харчової промисловості досліджено зміни їх властивостей впродовж виробництва. Побудовано математичні моделі оптимальних параметрів гідротермічної обробки дослідних зразків раціональної заміни молочної сировини в складі м’якого сирного продукту. Здобуті результати моделювання дозволяють сформувати відповідні умови технологічного процесу. Зниження матеріальних витрат за рахунок скорочення витрат на сировину й матеріали надає резерви економії ресурсів, зменшує ризики виникнення загроз технологічній безпеці підприємства. На примере производства комбинированных мягких сырных продуктов предприятием пищевой промышленности исследованы изменения их свойств в течение производства. Построены математические модели оптимальных параметров гидротермической обработки опытных образцов рациональной замены молочного сырья в составе мягкого сырного продукта. Полученные результаты моделирования позволяют сформировать соответствующие условия технологического процесса. Снижение материальных затрат за счет сокращения расходов на сырье и материалы позволяют оценить резервы экономии ресурсов, уменьшают риски возникновения угроз технологической безопасности предприятия. The changes in the properties of the combined production of soft cheese products industry during production were investigated. The optimization mathematical models of hydrothermal processing were developed to investigate prototypes rational replacement of raw milk as part of the soft cheese product. The modeling results provide to form the relevant conditions of the process. The reduction material costs by decreasing of raw materials reserves allow to reduce the risk of threats of enterprise technology security.