Збірники наукових праць ЦНТУ

Permanent URI for this communityhttps://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/1

Browse

Search Results

Now showing 1 - 4 of 4
  • Item
    Математична модель виробництва яєць на промисловій основі
    (КНТУ, 2011) Ткаченко, Р. П.; Рибаченко, А. В.; Tkachenko, R.; Rybachenko, A.
    Розглянуто математичну модель, яка забезпечує оптимальне значення температури з урахуванням енергетичних витрат, вартості енергоносіїв, корму та продукції. Зроблено обґрунтування впровадження у виробництво на птахофабриках нових системи управління виробництвом (СУВ). The mathematical model that ensures optimal temperature, taking into account energy costs, energy prices, energy and food products. Made ground implementation in production at existing plants of new production management system (SUV).
  • Item
    Автоматизація процесу керування переробки виноградної сировини
    (КНТУ, 2011) Ткаченко, Р. П.; Кісельова, Л. О.; Tkachenko, R.; Kiseleva, L.
    Розглянуто особливості технологічного процесу виноробства, проаналізовано вплив різних факторів на продуктивність вино-переробного процесу. Обгрунтовано створення автоматизованої системи керування переробки виноградної сировини в залежності від параметрів контролю і способів управління технологічними процесами. The features of the technological process of winemaking, analyze the impact of various factors on productivity of wine-processing process. Justified the creation of automated control system for grape processing of raw materials, depending on the parameters of control and ways to process control.
  • Item
    Автоматизована енергоощадна система управління параметрами температурного режиму пташника
    (КНТУ, 2010) Віхрова, Л. Г.; Ткаченко, Р. П.; Рибаченко, А. В.; Vikhrova, L.; Tkachenko, R.; Rybachenko, A.
    Розглянуто особливості технологічного процесу в пташниках, проаналізовано вплив різних факторів на продуктивність птиці. Основні з них: температура, вологість, повітрообмін, вплив шуму, тривалість світлового дня у пташнику. Зроблено обґрунтування створення енергоощадної системи в промисловому пташнику, раціонально збалансованого у відповідності до цін на ринку використання ресурсів, пов’язаних з виробництвом м’яса птиці та яєць. The features of technological process are considered in poultry houses, influence of different factors is analysed on the productivity of bird. Basic from them: a temperature, humidity, ventilation, influence of noise, duration of light day, is in a poultry house. The ground of creation of the energooschadnoy system is done in an industrial poultry house, rationally balanced in accordance with prices at the market of the use of resources, related to the production of meat of bird and eggs.
  • Item
    Тарифікація робіт на молокопереробних підприємствах – складова удосконалення оплати праці
    (КНТУ, 2011) Нерубайська, Н. І.; Ткаченко, Р. В.; Витоптова, В. А.; Nerubaiska, N.; Tkachenko, R.; Vytoptova, V.
    В статті висвітлені проблеми тарифікації робіт в молочній промисловості як складової частини в структурі заробітної плати. На прикладі ВАТ „Світловодський маслосиркомбінат” розглянутий процес впровадження назв нових професій, відсутніх в діючому ДКХП вип.8 „М’ясна і молочна промисловість” та встановлення і уточнення тарифних розрядів працівників на підприємстві. The problems of the tariffing of works in the dairy industry as an element of payment of labour are expounded in this article. On example of public corporation «Svetlovodskiy maslosirkombinat», the process of introduction of the names of new professions is considered, which are absent in real classifier (“Meat and dairy industry” the eighth fascicle). Also, the establishment and defining more exactly of wage categories on an enterprise are considered.