Кафедра матеріалознавства та ливарного виробництва
Permanent URI for this community
Browse
Browsing Кафедра матеріалознавства та ливарного виробництва by Author "Klymenko, V."
Now showing 1 - 6 of 6
Results Per Page
Sort Options
Item Двоступеневий спосіб заморожування продукції для подальшого сублімаційного сушіння(Український інститут промислової власності, 2013) Клименко, В. В.; Скрипник, О. В.; Клименко, В. В.; Klymenko, V.; Skrypnyk, O.; Klymenko, V.Двоступеневий спосіб заморожування продукції для подальшого сублімаційного сушіння, згідно з яким на заморожувану продукцію безпосередньо діють низькотемпературним інертним холодильним агентом, який складається з двох рівноважних фаз - рідкої та парової, у дві стадії, із додатковим утворенням мікрофрагментів твердої фази у вигляді газових гідратів, безпечних для клітинних структур. На першій стадії утворюють тільки газові гідрати при температурі, вищій ніж 0 °С. На другій стадії заморожують продукцію до температури, яка визначається умовами подальшого сублімаційного сушіння, наприклад -30-40 °С. Перед дією низькотемпературним інертним холодильним агентом на заморожувану продукції з неї видаляють повітря шляхом його відсмоктування до досягнення величини тиску над нею, не меншим від рівноважного тиску насиченої водяної пари при кріоскопічній температурі заморожуваної продукції. The two-stage method of freezing the products for further sublimation drying, according to which the frozen product directly operates a low-temperature inert refrigerant, consisting of two equilibrium phases - liquid and steam, in two stages, with the additional formation of solid phase microfragments in the form of gas hydrates, safe for cell structures. At the first stage only gas hydrates are formed at a temperature higher than 0 ° С. In the second stage, the products are frozen to a temperature determined by the conditions of further sublimation drying, for example -30-40 ° C. Prior to acting as a low-temperature inert refrigerant for frozen products, air is removed from it by suction until it reaches a pressure above it, not less than the equilibrium pressure of the saturated water vapor at the cryoscopic temperature of the frozen product.Item Спосіб виробництва льодяних капсул, наповнених газовими гідратами діоксину вуглецю("Український інститут промислової власності", 2001) Скрипник, О. В.; Кошурко, В. О.; Клименко, В. В.; Skrypnyk, O.; Koshurko, V.; Klymenko, V.Запропоновано спосіб виробництва льодяних капсул, наповнених газовими гідратами діоксиду вуглецю. Він полягає в подачі по патрубках до кристалізатора діоксиду вуглецю, утворенні гідратів діоксиду вуглецю, відділенням їх від води в шнековій віджимній камері, пропусканні відділеного гідрату крізь торцеву плиту з калібрувальними отворами з формуванням капсули циліндричної форми та охолодженні її в холодильній камері. Method for production of ice capsules filled with gas hydrates of carbon dioxide is proposed. It is in supply to crystallizer of carbon dioxide through branch pipes, with formation of carbon dioxide hydrates, with separation of those from water in screw squeezing chamber, with passing hydrate separated through end plate with calibration openings with formation of cylindrical in shape capsule and cooling it in cooling chamber.Item Спосіб заморожування продукції для подальшого сублімаційного сушіння(Державний департамент інтелектуальної власності, 2011) Клименко, В. В.; Скрипник, О. В.; Бандуріна, О. В.; Корнієнко, В. М.; Klymenko, V.; Skrypnyk, O.; Kornienko, V.Спосіб заморожування продукції для подальшого сублімаційного сушіння належить до галузі збереження продукції, зокрема шляхом її консервування. A method for freezing products for the further sublimation drying relates to the field of preserving the products, in particular by means of conserving thereof.Item Спосіб кутерування м’яса та м’ясопродуктів(Український інститут інтелектуальної власності, 2011) Скрипник, О. В.; Клименко, В. В.; Skrypnyk, O.; Klymenko, V.Спосіб кутерування м'яса та м'ясопродуктів, при здійсненні якого в кутер подають різні види сировини, харчові добавки, воду в кількості до 40 % і двооксид вуглецю до 10 % від маси сировини у вигляді твердих брусків для підтримання температури в процесі кутерування на рівні 12-15 °С. Подача двооксиду вуглецю в кутер проходить у вигляді твердих брусків, які являють собою льдогазгідратні капсули зі складом до 90 % газогідратів СО2 і до 10 % льоду,утворені шляхом заморожування суміші "вода + газові гідрати СО2". A method for chopping meat and meat products such that while performing thereof different kinds of raw material, food additives, water in amount of up to 40 % and carbon dioxide up to 10 % of the weight of the raw material as solid bars are fed into a meat chopper to maintain the temperature while chopping at the level of 12-15 °C. The carbon dioxide into the meat chopper is fed as the solid bars which are ice-gas-hydrate capsules with a content of CO2 gas-hydrates up to 90 % and up to 10 % of the ice made by freezing the mixture "water + CO2 gas hydrates".Item Установка виробництва льодяних капсул, наповнених газовими гідратами вуглекислого газу(Державний департамент інтелектуальної власності, 2001) Скрипник, О. В.; Кошурко, В. О.; Клименко, В. В.; Skrypnyk, O.; Koshurko, V.; Klymenko, V.Запропонована установка для виробництва льодяних капсул, наповнених газовими гідратами вуглекислого газу. Вона складається з герметизованого реактора, оснащеного охолоджувальною рубашкою і патрубками для підведення і відводу під тиском води і гідратоутворюючого газу, а також пористого розбризкувача для введення цього газу. розташованого у донній частині реактора. Method for production of ice capsules filled with gas hydrates of carbon dioxide is proposed. It consists of tightened reactor equipped with cooling jacket and branch pipes for supply and discharge of water and hydrate-forming gas under pressure and porous sprinkler for injection of the gas placed in the bottom part of the reactor.Item Установка для виробництва вуглекислого газу(Український інститут промислової власності, 2001) Скрипник, О. В.; Кошурко, В. О.; Клименко, В. В.; Skrypnyk, O.; Koshurko, V.; Klymenko, V.Винахід належить до холодильної техніки. Установка для виробництва вуглекислого газу містить трубопроводи, теплообмінники, ємність для сатураторного газу, два мастильних фільтри, компресор високого тиску, ємності для розсолу, ємність для конденсату, холодильні машини з мастильними фільтрами, кристалізатор, відцентрові насоси, повітряні крани для вилучення повітря, запірну арматуру, магістральні трубопроводи для подачі стисненого сатураторного газу, для циркуляції розсолу, для циркуляції конденсату, для циркуляції холодильного агенту, вуглекислотний компресор, пристрій для плавлення гідратів СО2 •8Н2О, ємність для зберігання вуглекислого газу. The invention relates to refrigeration engineering. The installation for production of carbon dioxide has pipelines, heat exchangers, tank for saturator gas, two lubrication filters, high-pressure compressor, tanks for salt solution, tank for condensate, refrigeration machines with oil filters, crystallizer, centrifugal pumps, air taps for air removal, shutoff fittings, main pipelines for compressed saturation gas supply, for salt solution circulation, for condensate circulation, for circulation of cooling agent, carbon-acid compressor, hydrate CO2 •8H2O smelter, tank for carbon dioxide storing.