Наукові публікації кафедри загального землеробства
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Наукові публікації кафедри загального землеробства by Author "Mostipan, M."
Now showing 1 - 5 of 5
Results Per Page
Sort Options
Item Вологозабезпеченість посівів озимої пшениці у весняно-літній період вегетації та їх врожайність в Північному Степу України(КОД, 2017) Мостіпан, М. І.; Mostipan, M.Головна мета досліджень полягала у встановленні закономірностей зміни запасів продуктивної вологи у метровому шарі грунті під різновіковими посівами озимої пшениці після чорного пару та кукурудзи на силос та їх впливу на формування врожаю.Item Наково-методологічні основи добору сортів озимої пшениці у агропромислових формуваннях Кіровоградщини(ПП “Ліра ЛТД”, 2006) Мостіпан, М. І.; Савранчук, В. В.; Ліман, П. Б.; Мостіпан, Т. В.; Mostipan, M.; Savranchuk, V.; Liman, P.; Mostipan, T.В статті розглянуто особливості підбору сортів озимої пшениниці для її вирощування в умовах Кіровоградської областіItem Особливості ґрунтотворення на межі переходу Лісостепу в Степ(ДДАЕУ, 2015) Мостіпан, М. І.; Топольний, Ф. П.; Mostipan, M.; Topolniy, F.Досліджено ґрунти водороздільних плато і схилів різної експозиції та крутизни в центральних районах Кіровоградщини. Показано що не існує чіткої межі між Лісостепом і Степом. Доцільним є виділення перехідної смуги шириною 30–40 км, у межах якої, залежно від рельєфу, існують ландшафти як лісостепові, так і степові.Item Поправки до технології(АГП Медіа, 2016) Мостіпан, М. І.; Mostipan, M.В статті розглянуто шляхи реалізації потенціалу урожайності пшениці озимої при впровадженні в технологію вирощування різних агрозаходів, які є найбільш актуальними на даному етапі розвитку аграрного виробництва.Item Продуктивність озимої пшениці залежно від технологічних прийомів вирощування в Північному Степу України(КОД, 2012) Савранчук, В. В.; Мостіпан, М. І.; Умрихін, Н. Л.; Ліман, П. Б.; Savranchuk, V.; Mostipan, M.; Umrykhin, N.; Liman, P.Мета роботи полягала у вивченні реакції сортів озимої пшениці на основні елементи технології вирощування, які забезпечують реалізацію генетичного потенціалу на високому рівні.