Патенти кафедри МЛВ
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Патенти кафедри МЛВ by Subject "газовий гідрат"
Now showing 1 - 3 of 3
Results Per Page
Sort Options
Item Спосіб виробництва льодяних капсул, наповнених газовими гідратами діоксину вуглецю("Український інститут промислової власності", 2001) Скрипник, О. В.; Кошурко, В. О.; Клименко, В. В.; Skrypnyk, O.; Koshurko, V.; Klymenko, V.Запропоновано спосіб виробництва льодяних капсул, наповнених газовими гідратами діоксиду вуглецю. Він полягає в подачі по патрубках до кристалізатора діоксиду вуглецю, утворенні гідратів діоксиду вуглецю, відділенням їх від води в шнековій віджимній камері, пропусканні відділеного гідрату крізь торцеву плиту з калібрувальними отворами з формуванням капсули циліндричної форми та охолодженні її в холодильній камері. Method for production of ice capsules filled with gas hydrates of carbon dioxide is proposed. It is in supply to crystallizer of carbon dioxide through branch pipes, with formation of carbon dioxide hydrates, with separation of those from water in screw squeezing chamber, with passing hydrate separated through end plate with calibration openings with formation of cylindrical in shape capsule and cooling it in cooling chamber.Item Спосіб кутерування м’яса та м’ясопродуктів(Український інститут інтелектуальної власності, 2011) Скрипник, О. В.; Клименко, В. В.; Skrypnyk, O.; Klymenko, V.Спосіб кутерування м'яса та м'ясопродуктів, при здійсненні якого в кутер подають різні види сировини, харчові добавки, воду в кількості до 40 % і двооксид вуглецю до 10 % від маси сировини у вигляді твердих брусків для підтримання температури в процесі кутерування на рівні 12-15 °С. Подача двооксиду вуглецю в кутер проходить у вигляді твердих брусків, які являють собою льдогазгідратні капсули зі складом до 90 % газогідратів СО2 і до 10 % льоду,утворені шляхом заморожування суміші "вода + газові гідрати СО2". A method for chopping meat and meat products such that while performing thereof different kinds of raw material, food additives, water in amount of up to 40 % and carbon dioxide up to 10 % of the weight of the raw material as solid bars are fed into a meat chopper to maintain the temperature while chopping at the level of 12-15 °C. The carbon dioxide into the meat chopper is fed as the solid bars which are ice-gas-hydrate capsules with a content of CO2 gas-hydrates up to 90 % and up to 10 % of the ice made by freezing the mixture "water + CO2 gas hydrates".Item Спосіб утворення розширення в основі буронабивної палі(Український інститут інтелектуальної власності, 2019) Скрипник, О. В.; Клименко, В. В.; Свяцький, В. В.; Skrypnyk, O.; Клименко, V.; Sviatskyi, V.Спосіб створення розширення в основі буронабивної палі, згідно якого в пробурену будь-яким способом свердловину, при забезпеченні цілісності її стінок, вставляють трубу, до якої муфтовими з'єднаннями прикріплюють еластичний контейнер (наприклад гумовий), розширення п'яти свердловини здійснюється до або після її часткового заповнення бетоном під дією зусилля, яке створюється через стінки еластичного контейнера при його наповнені газом або рідиною під тиском, що є достатнім для утворення розширення в п'яті палі, для попередження випирання еластичного контейнера і видавлювання бетону під час створення тиску кільцевий простір між трубою і стінкою свердловини додатково герметизується пакером з еластичною манжетою, розміщеним над еластичним контейнером, який відрізняється тим, що необхідний тиск газу в еластичному контейнері і трубі одержують після їхнього заповнення льодогазогідратними капсулами СО2 і дисоціації на газ і воду при підігріві електричним нагрівачем.