Техніка в сільськогосподарському виробництві, галузеве машинобудування, автоматизація. Випуск 25. Частина 2. - 2012
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Техніка в сільськогосподарському виробництві, галузеве машинобудування, автоматизація. Випуск 25. Частина 2. - 2012 by Subject "(не)стаціонарна система"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Аналіз методів аналітичного конструювання оптимальних регуляторів для детермінованих та стохастичних багатовимірних об’єктів(КНТУ, 2012) Лобок, О. П.; Гончаренко, Б. М.; Слєзенко, А. М.; Lobok, О.; Goncharenko, В.; Slyezenko, А.При застосуванні методів АКОР, тобто синтезі керування, яке здійснює оптимальний регулятор, для керування апаратними багатовимірними технологічними об’єктами керування (ОК) в умовах невизначеності виникають певні труднощі обчислювального або методичного характеру, усунути які допомагає врахування специфічних особливостей ОК. В статті розглянуті сучасні методи автоматичного оптимального керування, а саме АКОР або синтез оптимального керування. Визначені класи ОК, до яких ці методи застосовні, як клас лінійних детермінованих та стохастичних САК. Означені обставини, які ускладнюють застосування методів АКОР для побудови грубих оптимальних систем, що мають гарантовану стійкість. Це полегшить практичне застосування методів для оптимізації керування процесами в харчовій промисловості. Using methods AKOR, ie synthesis control, which provides optimal regulator to control the hardware multi-dimensional technological object control in the face of uncertainty there are some difficulties computational or methodological nature, which helps eliminate consideration specifics of objects. The article deals with modern methods of automatic optimal control, namely AKOR or synthesis of optimal control. Defined classes of objects, to which these methods can be applied as a class of linear deterministic and stochastic SAH. The mentioned circumstances that complicate the application of methods for constructing rough AKOR optimal systems with guaranteed stability. This will facilitate the practical application of techniques to optimize process control in the food industry.