Патенти кафедри МЛВ
Permanent URI for this collectionhttps://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/7965
Browse
3 results
Search Results
Item type:Item, Спосіб заморожування продукції для подальшого сублімаційного сушіння(Державний департамент інтелектуальної власності, 2011) Клименко, В. В.; Скрипник, О. В.; Бандуріна, О. В.; Корнієнко, В. М.; Klymenko, V.; Skrypnyk, O.; Kornienko, V.Спосіб заморожування продукції для подальшого сублімаційного сушіння належить до галузі збереження продукції, зокрема шляхом її консервування. A method for freezing products for the further sublimation drying relates to the field of preserving the products, in particular by means of conserving thereof.Item type:Item, Спосіб кутерування м’яса та м’ясопродуктів(Український інститут інтелектуальної власності, 2011) Скрипник, О. В.; Клименко, В. В.; Skrypnyk, O.; Klymenko, V.Спосіб кутерування м'яса та м'ясопродуктів, при здійсненні якого в кутер подають різні види сировини, харчові добавки, воду в кількості до 40 % і двооксид вуглецю до 10 % від маси сировини у вигляді твердих брусків для підтримання температури в процесі кутерування на рівні 12-15 °С. Подача двооксиду вуглецю в кутер проходить у вигляді твердих брусків, які являють собою льдогазгідратні капсули зі складом до 90 % газогідратів СО2 і до 10 % льоду,утворені шляхом заморожування суміші "вода + газові гідрати СО2". A method for chopping meat and meat products such that while performing thereof different kinds of raw material, food additives, water in amount of up to 40 % and carbon dioxide up to 10 % of the weight of the raw material as solid bars are fed into a meat chopper to maintain the temperature while chopping at the level of 12-15 °C. The carbon dioxide into the meat chopper is fed as the solid bars which are ice-gas-hydrate capsules with a content of CO2 gas-hydrates up to 90 % and up to 10 % of the ice made by freezing the mixture "water + CO2 gas hydrates".Item type:Item, Двоступеневий спосіб заморожування продукції для подальшого сублімаційного сушіння(Український інститут промислової власності, 2013) Клименко, В. В.; Скрипник, О. В.; Клименко, В. В.; Klymenko, V.; Skrypnyk, O.; Klymenko, V.Двоступеневий спосіб заморожування продукції для подальшого сублімаційного сушіння, згідно з яким на заморожувану продукцію безпосередньо діють низькотемпературним інертним холодильним агентом, який складається з двох рівноважних фаз - рідкої та парової, у дві стадії, із додатковим утворенням мікрофрагментів твердої фази у вигляді газових гідратів, безпечних для клітинних структур. На першій стадії утворюють тільки газові гідрати при температурі, вищій ніж 0 °С. На другій стадії заморожують продукцію до температури, яка визначається умовами подальшого сублімаційного сушіння, наприклад -30-40 °С. Перед дією низькотемпературним інертним холодильним агентом на заморожувану продукції з неї видаляють повітря шляхом його відсмоктування до досягнення величини тиску над нею, не меншим від рівноважного тиску насиченої водяної пари при кріоскопічній температурі заморожуваної продукції. The two-stage method of freezing the products for further sublimation drying, according to which the frozen product directly operates a low-temperature inert refrigerant, consisting of two equilibrium phases - liquid and steam, in two stages, with the additional formation of solid phase microfragments in the form of gas hydrates, safe for cell structures. At the first stage only gas hydrates are formed at a temperature higher than 0 ° С. In the second stage, the products are frozen to a temperature determined by the conditions of further sublimation drying, for example -30-40 ° C. Prior to acting as a low-temperature inert refrigerant for frozen products, air is removed from it by suction until it reaches a pressure above it, not less than the equilibrium pressure of the saturated water vapor at the cryoscopic temperature of the frozen product.