Конструювання, виробництво та експлуатація сільськогосподарських машин. Випуск 45. Ч. 2 - 2015

Permanent URI for this collectionhttps://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/2009

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Item type:Item,
    Особливості механічної обробки пористих матеріалів
    (КНТУ, 2015) Толстенко, О. В.; Бедін, А. С.; Tolstenko, Oleksandr; Bedin, Andriy
    У статті описано вплив факторів механічної обробки на шорсткість поверхні пористих матеріалів. Представлені математичні моделі впливу даних факторів при обробці різанням і фрезеруванні. The article describes the influence of factors of the machining on the surface roughness of porous materials. The equations of regression is presented for the turning and milling of porous materials. The speed of spindle (cutter) have greatest influence on the surface roughness (Ra) of the porous materials.
  • Item type:Item,
    Напрямки підвищення ефективності процесу подрібнення зернових кормів
    (КНТУ, 2015) Нанка, О. В.; Nanka, Oleksandr
    Наведені результати аналізу досліджень подрібнення рослинних матеріалів способом різання. Встановлено, що процес подрібнення різанням зернових кормів вивчений недостатньо. Немає єдиної думки про вплив таких параметрів як кут ковзання, вологість та ін. на енергоємність процесу подрібнення. Сформульована фізична постановка задачі фундаментальних теоретичних досліджень подрібнення зернових кормів способом різання. The purpose of this work is results of grinding down of vegetable materials by the method of cutting researches analysis and way of fundamental grinding down of corn forages researches by the indicated method determination. From the physical point of view for solids grinding down there is a process of it is dividing into more or less particles and in spite of plenty of grinding down methods, in it is basis one lies and also the phenomenon is an origin in a body at it is loading of maximum tensions which bring to integrity bodies violation of over and to the laceration of atoms connections and molecules between itself. The grinding down process consists of a few stages: stages of resilient deformation; stages of flowage; own grinding down. As an analysis results of grinding down of vegetable materials researches, in particular stem, it is set a cutting method, that the grinding down of corn forages cutting process is studied not enough. To the present tense there is not the unique idea about influence of such parameters as sliding corner, humidity but other on power-hungryness of grinding down process. Creation of pre-conditions restrains insufficiency of complex of questions of grinding down of corn forage a cutting method for development of new, more effective methods of grinding down on the different stages of this process study. The physical raising of task of fundamental corn forages grinding down is formulated by a cutting method researches.