Наукові праці Кіровоградського національного технічного університету. Економічні науки.

Permanent URI for this communityhttps://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/2

Свідоцтво про державну реєстрацію у Міністерстві юстиції України: серія КВ, №15255-3827 ПР. Затверджено наказом Міносвіти і науки України № 528 від 12.05.15р. ISSN 2413-340X (Print) Мови видання: українська, російська, англійська, періодичність - два рази на рік;

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Item
    Аналіз використання інформаційно-комунікаційних технологій на підприємствах харчової промисловості регіону
    (КНТУ, 2013) Волот, О. І.; Volot, Е.
    Визначено реальний стан та проаналізовано використання інформаційно-комунікаційних технологій на підприємствах харчової промисловості Чернігівської області, виявлені основні проблеми, що перешкоджають їх ефективному впровадженню та розвитку. Defined the real situation and the analysis of information and communication technologies in the food industry Chernihiv region identified negative factors that create barriers to the implementation and effective use of ICT. In most regions of the country the largest share of sales of industrial products is concentrated in the processing industry, mostly manufacturing of food, beverages and tobacco products. Successful business activity food complex as a leading component of regional economic systems provides the implementation of related measures of organizational, technical, economic, legal, informational and administrative nature. Among them, an important place is the use of information and communication technologies. Revealed positive trends in information provision in managing food enterprises in the region, as well as problems of further modernization due to the influence of modern trends in information technology, lack of adapted systems to enhance the integration process, the inadequacy of needs technical program and staff components of active management.
  • Item
    Сучасний стан та проблеми розвитку підприємств харчової промисловості Чернігівської області
    (КНТУ, 2012) Волот, О. І.; Volot, О.
    Проаналізовано сучасний стан підприємств харчової промисловості Чернігівської області. Подано оцінку тенденцій і факторів розвитку підприємств з виробництва харчових продуктів і напоїв та тютюнових виробів. Обґрунтовано потенційні можливості розвитку інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості. The modern state of food industry in the Chernihivs region is analyzed. Estimation of tendencies and factors in the development of enterprises, producing food, drinks and tobacco products, is given. Potential possibilities in the development of innovative activity of food enterprises are grounded.